اقامت دائم کانادا و حفظ آن


اقامت دائم کانادا Permanent Resident Status به معنای آن است که شما تابع Citizen کانادا نیستید ولی اجازه اقامت و کار در کانادا دارید (این وضعیت بسیار شبیه داشتن گرین کارت آمریکا برای کسانی است که در آمریکا زندگی می کنند). معمولا این وضعیت وقتی حاصل می شود که به کانادا مهاجرت کنید و یا پس از پذیرفته شدن پناهندگی شما طی مراحلی این امکان به شما اعطا شود. کسانی که مقیم دائم هستند، کارتی دریافت می کنند که معروف به کارت PR است. هنگام ورود و خروج از کانادا لازم است این کارت را همراه داشته باشید. بخصوص موقع ورود به کانادا اگر این کارت همراهتان نباشد، به مشکل جدی برخورد می کنید. در داخل کانادا به این کارت نیاز ندارید.

تفاوت ها بین کسانی که اقامت و تابعیت کانادا دارند

این تفاوت ها بسیار محدود است. کسانی که اقامت دائم کانادا دارند تقریبا همه امتیازات توابع را دارند. برای مثال این افراد می توانند در هر نقطه ای از کانادا اقامت داشته باشند و همین طور هر کار قانونی ای که خواستند انجام دهند (دقت کنید که مهاجران استانی به واسطه قراردادشان ممکن است با محدودیت هایی در خصوص محل زندگی مواجه باشند. معمولا این محدودیت ها پس از مدتی برداشته می شود).

تفاوت های عمده آن است که افراد مقیم دائم نمی توانند در رای گیری ها شرکت کنند. در ضمن این افراد گذرنامه کانادایی ندارند و اگر به خارج از کانادا مسافرت کنند، همچنان از گذرنامه کشور اولیه خود استفاده می کنند. برای مثال با داشتن اقامت دائم کانادا شما قادر نیستید بدون ویزا وارد کشور آمریکا بشوید و باید تقاضای ویزا بدهید (تنها ساکنان کشور کانادا می توانند بدون ویزا به آمریکا بروند. ساکنان و توابع سایر کشورها باید ویزا بگیرند).

اعتبار کارت اقامت دائم

کارت اقامت دائم و وضعیت اقامت دائم برعکس نام آن، دائمی نیست. برای حفظ این اقامت لازم است در یک دوره ۵ ساله حداقل دو سال را در کانادا سر کنید. این که چگونه این دو سال را در کانادا باشید، مهم نیست. مهم آن است که از لحظه ورود Landing به کانادا تا ۵ سال بعد از آن حداقل دو سال را پیوسته یا ناپیوسته در کانادا زندگی کرده باشید.

علاوه بر این اگر فردی که دارای اقامت دائم است مرتکب جرم بزرگی شود، ممکن است اقامت دائم خود را از دست بدهد. بنابراین به قول این ها اگر اقامت دائم دارید Behave yourself یعنی حواستان به رفتارتان باشد.

وقتی تابع Citizen کانادا می شوید، اتوماتیک اقامت دائم خود را از دست می دهید که البته اتفاق ناخوشایندی نیست چون وضعیت شما دائمی واقعی شده است. هیچ کس نمی توانید تابعیت شما را باطل کند، مگر اینکه برای کسب تابعیت تقلب کرده باشید [لینک]. دقت کنید که طبق قوانین فعلی برای اینکه بتوانید تابع کانادا شوید بعد از کسب اقامت دائم لازم است در یک دوره چهارساله، حداقل سه سال را در کانادا باشید (البته شرایط برای افراد خاص کمی پیچیده تر است که از حوصله این نوشته خارج است).

مسؤولیت های مقیم های دائم

افرادی که مقیم دائم هستند، لازم است به قوانین کانادا (در سطح فدرال، استانی و شهرستانی) احترام بگذارند و همین طور مالیات های خود را به موقع پرداخت کنند.

برای اطلاعات بیشتر در این خصوص اینجا کلیک کنید (متن انگلیسی).


نوشته مکمل: باطل شدن کارت اقامت دائم PR


حقوق قانونی و کپی رایت

نصب رایگان تولبار “مهاجرت به کانادا”

بالاترین: Balatarin

دنباله

Share

, , , , , , , , ,

Comments are closed.