تحصیل دانش آموزان در کانادا


برای تحصیل در کانادا باید شرایط خاصی داشت. در مجموع کسانی که به سن قانونی رسیده اند، در یکی از شرایط زیر حق تحصیل در کانادا دارند.

  • تابع (شهروند) کانادا هستند Canadian Citizens
  • مقیم دائم کانادا هستند Permanent Residents
  • ویزای تحصیلی گرفته اند Study Permit Holders
  • برخی شرایط خاص دیگر نظیر دیپلمات ها و خانواده هایشان و …

سن قانونی Age of Majority در استان های آلبرتا، انتاریو، مانیتوبا، جزیره پرنس ادوارد، کبک و سسکچوان ۱۸ سال و در استان های بریتیش کلمبیا، نیوبرانزویک، نیوفانلند و لابرادور و همچنین نوا اسکوشیا ۱۹ سال است. در مناطق کانادا یعنی نورث وست تریتوریز، یوکان و نانووت سن قانونی  ۱۹ سال است.

به عنوان یک اصل کلی اگر دوره آموزشی کمتر از شش ماه باشد نیازی به دریافت ویزای تحصیلی نیست.

مساله تحصیل دانش آموزان یا افرادی که به سن قانونی نرسیده اند بستگی به حضور یا عدم حضور آنها در کانادا و نیز وضعیت اقامتی والدین آنها دارد. طبق بند ۲ ماده ۳۰ قانون مهاجرت و حمایت از پناهندگان کانادا Immigration and Refugee Protection Act همه افراد زیر ۱۸ سال حق تحصیل در کانادا دارند مگر آنهایی که والدینشان با نوعی ویزای موقتی در کانادا حضور دارند که به آنها اجازه کار یا تحصیل در کانادا نمی دهد [لینک]. به عبارت دیگر اگر دانش آموزی به همراه پدر و مادر خود وارد کانادا شود که پدر و مادرش ویزای توریستی گرفته اند نمی تواند در کانادا تحصیل کند. اما اگر پدر یا مادر او یکی از شرایط فوق را داشته باشند یا با اجازه کار موقت در کانادا حاضر باشند، آن کودک هم می تواند در کانادا تحصیل کند.

ماده قانونی فوق تنها در مورد دانش آموزانی است که به واسطه والدین خود در داخل کانادا حضور دارند. اگر دانش آموزی که هم اکنون خارج از کانادا حضور دارد و مقیم یا تابع کانادا نیست قصد تحصیل در کانادا داشته باشد با او همانند دانشجویان رفتار می شود. به عبارت دیگر وی باید نسبت به دریافت ویزای تحصیلی اقدام کند و نمی تواند با ویزای توریستی در کانادا تحصیل نماید (مگر آنکه ماده قانونی فوق پس از ورود به کانادا شامل حالش شود). در مورد افرادی که سنشان کمتر از سن قانونی است، یک شرط دیگر هم وجود دارد و آن اینکه باید نشان دهند که هنگام حضور در کانادا مشکل معیشتی نخواهند داشت. اگر این دانش آموزان به همراه پدر و مادر وارد کانادا شوند شرط معیشتی بستگی مستقیم به نوع ویزای والدین دارد اما اگر پدر و مادر آنها را همراهی نکنند باید نشان دهند که در کانادا قیم Custodian دارند و همچنین موافقتنامه ای بین والدین یا قیمشان Legal Guardian در کشور مبدأ با قیمشان در کشور کانادا امضا شده است به طوری که این موافقتنامه تامین هزینه های ایشان را تضمین می کند.

علیرضا پارسای


نوشته های مرتبط:

دنباله

جدیدترین نظرسنجی

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”



Share

Comments are closed.