مهاجرت کارآفرینان به کانادا Entrepreneurs


مهاجر کارآفرینمهاجرت کارآفرینان در سطح فدرال و استانی قابل اجراست. در این نوشته به مهاجرت کارآفرینان Entrepreneurs (آنترپرنورز) در سطح فدرال اشاره شده است. به طور کلی کارآفرینان یکی از سه گروهی هستند که در دسته تجاری Business Immigrants به کانادا مهاجرت می کنند. کارآفرینان از نظر آماری بیشترین تعداد را در دسته تجاری به خود اختصاص می دهد.

شرط های اساسی مهاجرت کارآفرینان به کانادا

کارآفرینان باید حداقل شرایط زیر را داشته باشند که پرونده آنها بررسی شود.

  1. دارایی خالص آنها معادل حداقل ۳۰۰ هزار دلار کانادا باشد (دارایی منهای بدهی ها)
  2. حداقل دو سال تجربه کار تجاری داشته باشند (با شرایطی که در ادامه می آید).
  3. تعهد بدهد که در کانادا تجارتی را با مشخصاتی که در ادامه این مطلب آمده راه اندازی خواهد کرد یا در آن شریک خواهد شد.

سه شرط فوق تضمین کننده پذیرش متقاضی نیستند ولی بدون این سه شرط اصلا نمی شود در گروه کارآفرینان اقدام کرد.

تجربه کار تجاری به چه شرط مورد قبول است؟

تجربه کار تجاری در صورتی قابل قبول است که شخص مدیریت آن را به عهده داشته باشد و در آن نیز سهیم باشد، به طوری که اگر درصد سهم فرد را در کل فعالیت های تجارت ضرب کنند حاصل آن حداقل موارد زیر باشد:

  1. دو نفر استخدام تمام وقت (مثلا اگر ۵۰ درصد تجارت – بیزینس – متعلق به متقاضی است باید کل کارمندان تمام وقت، حداقل ۴ نفر باشد که سهم او ۲ نفر بشود)
  2. فروش سالانه (درآمد ناخالص) حداقل ۵۰۰ هزار دلار (در همان مثال، باید فروش سالانه حداقل یک میلیون دلار باشد که سهم وی نیم میلیون دلار یا بیشتر بشود)
  3. سود خالص حداقل ۵۰ هزار دلار (در مثال فوق سود خالص سالانه باید ۱۰۰ هزار دلار باشد تا سهم متقاضی ۵۰ هزار دلار شود)
  4. دارایی های خالص تجارت مذکور در پایان سال هنگام تنظیم ترازنامه حداقل ۱۲۵ هزار دلار باشد (در مثال فوق باید این مبلغ ۲۵۰ هزار دلار باشد که سهم متقاضی ۱۲۵ هزار دلار شود)

اگر فرد حداقل ۲ سال صاحب یا شریک چنین تجارتی باشد و مدیریت آن را هم به عهده داشته باشد، یکی از شرایط اساسی کارآفرینی را دارد. برای اثبات این مساله لازم است مدارک تایید شده لازم مرتبط با تجارت Business را به افسر اداره مهاجرت نشان داد. برای مثال ترازنامه Balance Sheet، درآمد Income Statement، برگه های مالیاتی Tax Statements and/or documents، گردش سرمایه Cash Flow و امثال آن که حسابرسی شده و به تایید رسیده اند. اطلاعات دقیق تر را وکیلتان در اختیارتان خواهد گذاشت. نشان دادن مدارک برای دو مورد از چهار مورد فوق کافی است.

تجارتی که مشخصاً به منظور درآمد ناشی از سرمایه گذاری (مثل خرید بورس یا تجارت فارکس و امثال آن) راه اندازی شده یا فعالیت کند مورد قبول نیست.

نحوه امتیازبندی کارآفرینان

امتیازات کارآفرینان براساس پنج معیار زیر سنجیده می شود. اگر کارآفرینی شرایط اساسی را داشته باشد و حداقل ۳۵ امتیاز هم بیاورد آن وقت پذیرفته می شود.

  1. تحصیلات تا ۲۵ امتیاز
  2. سابقه تجارت تا ۳۵ امتیاز
  3. سن تا ۱۰ امتیاز
  4. تسلط به زبان های انگلیسی و فرانسه تا ۲۴ امتیاز
  5. سازگاری (انطباق) تا ۶ امتیاز

اگر کسی در ۵ سال گذشته از زمان پر کردن فرم های تقاضانامه هر ۵ سال را در فعالیتی مطابق با استانداردهای ذکر شده مشغول به کار بوده است در آن صورت ۳۵ امتیاز لازم را می آورد و عملا نیازی به سایر امتیازات ندارد. در ضمن کسانی که سنشان بین ۲۱ تا ۴۹ سال باشد ۱۰ امتیاز سن را کامل می آورند.

چه نوع کاری را باید در کانادا راه اندازی کرد یا شریک شد؟

ویزای افراد کارآفرین Entrepreneur مشروط است؛ یعنی اینکه وقتی که وارد کانادا می شوند، برای حفظ ویزای خود باید تجارتی را راه بیاندازند و یا آنکه در آن شریک شوند. شرایط این تجارت به شرح زیر است.

  1. میزان سهم مهاجر از کل تجارت، دو کارمند تمام وقت باشد (مثلا اگر ۵۰ درصد سهام متعلق به مهاجر است، باید این تجارت حداقل ۴ کارمند تمام وقت داشته باشد)
  2. سهم مهاجر از درآمد ناخالص یا فروش سالانه حداقل ۲۵۰ هزار دلار باشد (در مثال فوق درآمد تجارت Business باید حداقل نیم میلیون دلار باشد)
  3. سهم در آمد خالص – یعنی بعد از کسر همه مالیات ها – مهاجر از این تجارت ۲۵ هزار دلار باشد (در مثال فوق سود خالص سالانه تجارت فوق حداقل ۵۰ هزار دلار باشد)
  4. میزان سهم مهاجر از دارایی خالص تجارت در پایان سال و هنگام تنظیم ترازنامه حداقل ۱۲۵ هزار دلار باشد (در مثال فوق دارایی خالص تجارت باید ۲۵۰ هزار دلار باشد)

برآورده شدن دو مورد از چهار مورد فوق کافی است. علاوه بر مسایل فوق باید شرایط زیر برقرار شود تا اقامت دائم مهاجران کارآفرین قطعی شود.

  1. تجارت مذکور به مدت حداقل یک سال توسط مهاجر فعالانه و پیوسته مدیریت شود. اطلاعاتی که داده می شود مربوط به این یک سال باشد.
  2. مهاجر حداقل مالک یک سوم سهام تجارت باشد.
  3. مهاجر حداقل یک شغل تمام وقت جدید به تجارت مذکور اضافه کند (کسی که جدید استخدام می شود نباید خود مهاجر یا از اهالی خانواده او باشد).

تجارتی که مشخصاً به منظور درآمد ناشی از سرمایه گذاری (مثل خرید بورس یا تجارت فارکس و امثال آن) راه اندازی شده یا فعالیت کند مورد قبول نیست.

حفظ اقامت افراد خانواده فرد مهاجر هم بستگی به برآوردن شرایط فوق دارد.

مصاحبه مهاجران کارآفرین

تقریباً بلا استثنا همه افرادی که از طریق کارآفرینی مهاجرت می کنند مصاحبه می شوند. مصاحبه این افراد بیشتر حول و حوش مسایل مالی و تجاری است. در ضمن این افراد هنگام مصاحبه می توانند مترجم همراه داشته باشند. وکیل این افراد می تواند در جلسه حضور داشته باشد، اما نمی تواند نقش مترجم را بازی کند.

چه کسی در گروه کارآفرینان قبول می شود؟

برای قبولی باید شرایط زیر را داشت:

  1. شرایط اساسی و اولیه که در بالا آمد.
  2. آوردن حداقل ۳۵ امتیاز.
  3. قبولی در مصاحبه (اگر برگزار شود).
  4. ممنوع الورود نبودن به کانادا.

زمان رسیدگی به پرونده های کارآفرینی

برای مشاهده زمان رسیدگی به این پرونده ها اینجا کلیک کنید.

علیرضا پارسای

نوشته های مرتبط:

دنباله

جدیدترین نظرسنجی

حقوق قانونی و سلب مسوولیت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

Share

, , , ,

Comments are closed.