اسپانسر پدر و مادر و سایر اعضای خانواده برای مهاجرت به کانادا


خویشاوندانیکی از اهداف قانون “مهاجرت و حمایت از پناهندگان” کانادا Immigration and Refugee Protection Act رساندن خویشاوندان به یکدیگر است. این مساله در بند d ماده ۳٫۱ این قانون مطرح شده است [لینک]. در ادامه، در بند ۱ ماده ۱۲ این قانون خویشاوند به صورت زیر تعریف شده است:

“یک فرد خارجی می تواند به عنوان عضوی از خانواده در نظر گرفته شود، اگر همسر، شریک زندگی، فرزند، والد (پدر یا مادر)، یا یکی دیگر از اعضای خانواده یک شهروند یا مقیم دائم کانادا باشد.”

فردی که در کانادا مستقر است و مایل است از این طریق امکان مهاجرت خویشاوندان خود را فراهم کند در اصطلاح اسپانسر Sponsor یا حامی مالی خوانده می شود.

مهاجرت خویشاندی چیست؟ Sponsoring a Family Member

مهاجرت خویشاوندی به معنای آن است که یک مقیم دائم یا شهروند کانادا که در حال حاضر در کانادا زندگی می کند (Sponsor اسپانسر)، یک یا چند تن از خویشاوندان خود را که در قوانین مهاجرت کانادا پیش بینی شده اند از طریق حمایت مالی Sponsorship به کانادا بیاورد. در آئین نامه های مهاجرتی کانادا Immigration and Refugee Protection Regulations موارد زیر به عنوان اهالی فامیل (خویشاوندان) فرد اسپانسر در نظر گرفته شده اند:

  1. همسر یا شریک زندگی اسپانسر
  2. فرزندان وابسته به اسپانسر (یعنی فرزندان زیر ۲۲ سالی که ازدواج نکرده اند یا فرزندان ۲۲ سال به بالایی که از نظر مالی به اسپانسر وابسته هستند)
  3. فرزند خوانده اسپانسر
  4. پدر یا مادر اسپانسر
  5. پدربزرگ یا مادربزرگ اسپانسر
  6. برادر یا خواهر اسپانسر به شرط آنکه زیر ۱۸ سال باشند و پدر و مادرشان هم از دنیا رفته باشند
  7. برادر زاده و خواهرزاده اسپانسر به شرط آنکه زیر ۱۸ سال باشند و پدر و مادرشان هم از دنیا رفته باشند
  8. نوه اسپانسر در صورتی که پدر و مادرش فوت کرده باشند
  9. یکی از اقوام اسپانسر بجز موارد فوق به شرط آنکه اسپانسر هیچ کدام از موارد فوق را در داخل یا خارج کانادا نداشته باشد (به عبارت دیگر کمابیش بی کس و تنها باشد)

در این نوشته به مهاجرت “سایر خویشاوندان” یعنی موارد چهارم به بعد می پردازم. برای اطلاعات بیشتردر خصوص مهاجرت همسران اینجا کلیک کنید.

منظور از حمایت مالی یا اسپانسرشیپ Sponsorship این است که یک فرد یا همان اسپانسر Sponsor به دولت کانادا متعهد شود طی دوره ای که از طرف قانون تعیین شده است هزینه های زندگی فرد تحت حمایت خود را تامین کند. به این تعهد Undertaking می گویند که مدت آن برای اغلب “سایر خویشاوندان” ۱۰ سال است.

چه کسی می تواند اسپانسر خویشاوندانش شود؟

از نظر “آئین نامه های مهاجرت و حمایت پناهندگان کانادا” Immigration and Refugee Protection Regulations کسی می تواند اسپانسر خویشاوندانش شود که مشخصات زیر را دارا باشد:

  1. مقیم دائم یا شهروند کانادا باشد.
  2. حداقل ۱۸ سال سن داشته باشد.
  3. ساکن کانادا باشد.
  4. حداقل درآمد لازم را داشته باشد.
  5. فرم های تقاضانامه را پر کرده باشد.
  6. بابت اسپانسرشیپ های قبلی خود به دولت کانادا بدهکار نباشد.

علاوه بر موارد فوق شرایط دیگری نیز برای اسپانسر وجود دارد؛ مثلا در زندان به سر نبرد یا ورشکسته Bankrupt نباشد. برای فهرست دقیق تر مواردی که مانع اسپانسر شدن افراد می شود می توانید به متن قانون مراجعه فرمایید و یا با یک وکیل یا مشاور رسمی مهاجرت مشورت کنید.

همان طور که قبلا هم اشاره وقتی کسی اسپانسر خویشاوندان خود می شود به مدت معین (برای بیشتر خویشاوندان ۱۰ سال) متعهد است که هزینه های زندگی آنان را در کانادا بپردازد. این تعهد قابل ابطال نیست و اگر خویشاوند اسپانسر برای دریافت پاره ای خدمات اجتماعی نظیر Social Welfare مراجعه کند، اسپانسر دچار مشکل می شود و متعهد است که همه مبالغی که خویشاوند وی از دولت دریافت کرده را به دولت باز گرداند.

حداقل درآمد مورد نیاز

حداقل درآمد مورد نیاز بستگی به تعداد نفرات تحت حمایت مالی اسپانسر دارد. این افراد شامل اهالی خانواده فعلی اسپانسر یعنی خودش و در صورت وجود همسر و فرزندانش و نیز کلیه کسانی که قبلا اسپانسر شده یا در حال حاضر می خواهد اسپانسر شود، می باشد. فهرست زیر حداقل درآمد ناخالص سالیانه اسپانسر را برای تعداد نفرات تحت پوشش وی نشان می دهد.

  1. یک نفر (یعنی خود اسپانسر به تنهایی) – ۲۲۱۷۱ دلار کانادا (در واقع این مورد شدنی نیست چون به معنای آن است که اسپانسر کسی را تحت پوشش خود ندارد و نمی خواهد اسپانسر کسی هم بشود!)
  2. دو نفر – ۲۷۶۰۱ دلار
  3. سه نفر – ۳۳۹۳۳ دلار
  4. چهار نفر – ۴۱۱۹۸ دلار
  5. پنج نفر – ۴۶۷۲۷ دلار
  6. شش نفر – ۵۲۶۹۹ دلار
  7. هفت نفر – ۵۸۶۷۳ دلار
  8. به ازاء هر نفر اضافه تر از هفت نفر ۵۹۷۴ دلار اضافه شود.

ارقام فوق تا پایان دسامبر سال ۲۰۱۰ میلادی معتبر است و هر سال تغییر می کند. اگر فرد اسپانسر به تنهایی درآمد کافی نداشته باشد، همسر وی می تواند مدارک را امضا کند و به اصطلاح Co-signer یا ضامن باشد تا درآمد وی نیز به درآمد اسپانسر اضافه شود.

نکته: برای ارقام مربوط به سال ۲۰۱۱ میلادی اینجا کلیک کنید.

مراحل انجام کار

اسپانسرشیپ خویشاوندی (بجز همسر و فرزندان) در دو مرحله انجام می شود. مرحله اول مربوط به تأیید فرد اسپانسر است. وی باید مدارکی را به دفتر میسی ساگا CPC-M بفرستد تا مورد بررسی و تأیید قرار بگیرد. اگر این مرحله که حدوداٌ دو سال طول می کشد با تأیید اسپانسر تمام شود، خویشاوندان وی باید مدارکی را برای دفتر ویزا ارسال کنند تا ویزای آنها صادر شود. مرحله دوم حدود یک الی دو سال طول می کشد. این اعداد تقریبی است. برای اطلاعات بیشتر درباره زمان های انتظار اینجا کلیک کنید.

علیرضا پارسای

نوشته های مرتبط:

دنباله

جدیدترین نظرسنجی

حقوق قانونی و سلب مسوولیت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”


Share

, , , , , ,

Comments are closed.