اطلاعاتی مهم در مورد اقامت دائم کانادا


این مطلب در تکمیل نوشته “اقامت دائم کانادا و حفظ آن” می آید.

هر سال بیش از ۲۵۰ هزار نفر فرصت این را می یابند که مقیم دائم Permanent Resident کانادا شوند. اقامت دائم کانادا به معنای آن است که فرد می تواند در هر نقطه ای از کانادا کار و زندگی کند. این فرصتی طلایی برای بسیاری از مردم دنیا محسوب می شود که مایلند کانادا منزل جدید آنها باشد. با این حال متأسفانه هر سال تعداد زیادی از کسانی که این فرصت را به دست آورده اند آن را از دست می دهند. اگر مثل من گذارتان به دادگاه های مهاجرتی IRB بیافتد از این دست افراد زیاد خواهی دید (من به واسطه کارم آنجا سر می زنم و شما می توانید به عنوان تماشاچی در دادگاه حاضر شوید. امیدوارم هیچ وقت به عنوان متهم در این دادگاه ها حضور پیدا نکنید).

مهم ترین شرط ها برای حفظ اقامت دائم دو مورد زیر است.

  1. برآورده شدن شرط حضور
  2. عدم ارتکاب جرائمی که منجر به اخراج از کانادا می شود

شرط حضور

شرط حضور Residency Obligation به طور پیش فرض یعنی فرد در یک دوره پنج ساله به مدت حداقل ۷۳۰ روز (معادل دو سال کامل) در کانادا حضور داشته باشد. این ۷۳۰ روز می تواند به صورت پیوسته یا گسسته باشد. مثلا ممکن است شما وارد کانادا شوید، کارت اقامت را دریافت کنید، به ایران بازگردید و بعد از گذشت سه سال وارد کانادا شوید و تا پایان ۵ سال از کانادا خارج نشوید. در این صورت شما ۷۳۰ روز در کانادا بوده اید و می توانید مجدد تقاضای کارت اقامت دائم بدهید (چون کارت اقامت بعد از ۵ سال باطل می شود). در دوره ۵ ساله دوم هم به همین ترتیب باید حداقل ۷۳۰ روز در کانادا حضور داشته باشید.

راه های جایگزین برای حضور وجود دارد:

  1. اگر همسر فردی، تابع (سیتی زن) کانادا باشد و به همراه وی از کانادا خارج شود آن وقت تمام مدتی که در کنار همسر خود است مثل این است که در کانادا حضور دارد.
  2. اگر کسی به وسیله یک شرکت کانادایی به خارج از کانادا برای کار اعزام شود (مثلا در شعبه دوبی آن شرکت کار کند) باز هم مثل این است که ساکن کاناداست. دفت کنید که اگر شرکتی صرفاً برای حفظ اقامت یک نفر به طور صوری وی را استخدام کند، چنین حرکتی غیر قانونی است و نه تنها موجب حفظ اقامت دائم نمی شود بلکه ممکن است تبعات ناگواری هم داشته باشد.

دقت داشته باشید که هر کس خود مسؤول حفظ اقامت دائم خود است. برای مثال اگر پدر خانواده از کانادا خارج شود ولی همسر و فرزندانش در کانادا بمانند، در پایان دوره ۵ ساله ممکن است همسر و فرزندان بتوانند اقامت دائم خود را حفظ کنند (و چه بسا حتی تقاضای تابعیت کانادا بدهند) ولی پدر خانواده اقامت دائم خود را از دست بدهد. گرچه چنین حالتی وضعیت عجیبی را ایجاد می کند برای تعدادی از مهاجران اتفاق می افتد. در این حالت اگر پدر خانواده قصد دریافت مجدد اقامت دائم داشته باشد، چاره ای ندارد جز اینکه توسط همسرش اسپانسر شود [لینک] یا از راه دیگری از اول برای مهاجرت به کانادا اقدام کند [لینک].

پرهیز از اخراج

به طور کلی اگر دارنده اقامت دائم به دلایلی ممنوع الورود Inadmissible به کانادا محسوب شود، اقامت دائم خود را از دست خواهد داد. موارد زیر از جمله مواردی است که موجب ممنوع الورود شدن مقیم های دائم خواهد شد.

  1. اگر مشخص شود که فرد هنگام مهاجرت به کانادا ممنوع الورود بوده یا اینکه با جعل و دروغ توانسته اقامت دائم کانادا را دریافت کند
  2. به خاطر مسایل امنیتی
  3. به خاطر زیر پا گذاشتن حقوق بشر
  4. به خاطر مرتکب شدن جرمی که حداکثر مدت حبس برای آن در کانادا حداقل ۱۰ سال است
  5. محکوم شدن به ۲ سال زندان یا بیشتر در کانادا
  6. عضویت در باندهای جنایتکار

لازم به ذکر است که بحث ممنوع الورود بودن به کانادا Inadmissibility بحث نسبتاً پیچیده ای است و من تلاش کرده ام که صرفاً به طور خلاصه و خارج از مباحث حقوقی موارد فوق را ذکر کنم. در ضمن لیست فوق کامل نیست و فقط موارد اصلی را مطرح می کند و باید به خاطر داشت که شرایط ممنوع الورودی برای افرادی که اقامت دائم کانادا را دارند با کسانی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند در بعضی موارد متفاوت است [ممنوعیت ورود متقاضیان مهاجرت]. اگر خدای نکرده موردی اینچنینی برایتان پیش بیاید و به دفتر من مراجعه کنید با دقت بیشتری مسایل را برایتان تشریح خواهم کرد. فقط این نکته را ذکر کنم که ممکن است یک کلاهبرداری ساده منجر به از دست دادن اقامت دائم کانادا شود.

آنها متوجه نمی شوند

هر هفته چند نفر به من تلفن می زنند که دچار مشکلات اقامتی شده اند (یا در حال از دست دادن اقامت دائم خود هستند یا آنکه برای تابعیت اقدام کرده اند و مسؤولان مهاجرتی از آنها مدارک بیشتری خواسته اند که امکان تأمینش را ندارند). یکی از دلایل اصلی این مشکلات این است که این افراد تصور می کنند مسؤولان مهاجرتی کانادا امکان آگاهی صحیح از ورود و خروج افراد از کانادا را ندارند. درست است که مأموران مهاجرت کانادا هنگام خروج از این کشور در پاسپورت شما مهر خروج نمی زنند ولی باید به خاطر داشته باشید که ما در دنیای کامپیوتر به سر می بریم و به دست آوردن چنین اطلاعاتی بسیار آسان است. برای مثال شما هر بار که سوار هواپیما می شوید تا کانادا را ترک کنید نام شما و تاریخ خروج شما در بانک اطلاعاتی شرکت هواپیمایی ثبت می شود. من به همه عزیزان خاطرنشان می کنم به خاطر داشته باشند که در قرن ۲۱ و در یکی از پیشرفته ترین کشورهای دنیا از لحاظ استفاده از امکانات الکترونیکی به سختی می توان سر مأموران مهاجرت را کلاه گذاشت. به جای تقلب بهتر است حواستان به رعایت موارد فوق باشد. اگر هم نبود من با کمال میل در خدمتتان هستم تا وکالت شما را در مقابل مسؤولان اداره مهاجرت به عهده بگیرم [لینک].

دریافت مجدد کارت اقامت دائم

اگر کارت اقامت دائم شما باطل شده یا به زودی باطل می شود لازم است کارت جدیدی تقاضا بدهید تا هنگام ورود به کانادا دچار مشکل نشوید. متأسفانه یکی از فرم های مورد نیاز برای این کار به صورت آنلاین موجود نیست. من تعداد زیادی از این فرم ها را سفارش داده ام و در دفترم موجود است. اگر مایل بودید که من برایتان فرم ها را پر کنم می توانید به دفتر من مراجعه کنید تا همان روز اطلاعات لازم را از شما دریافت کنم و فرم ها را در اسرع وقت برایتان پر کنم (البته این سرویس رایگان نیست). اگر نه، می توانید با مراجعه به وب سایت اداره مهاجرت فرم ها را سفارش دهید تا به رایگان برایتان ارسال شود (حدود دو هفته طول می کشد تا فرم ها را دریافت کنید). من فرم ها را نمی فروشم (یعنی هیچ کس حق فروش آنها را ندارد چون رایگان هستند) و فقط به خاطر سرویس پر کردن فرم ها حق الزحمه دریافت می کنم. برای اطلاعات بیشتر با یکی از دفاتر شرکت من تماس بگیرید [لینک].

می بخشید! این نوشته یک مقدار تبلیغاتی شد.

علیرضا پارسای

نوشته های دیگر:

انجام کلیه خدمات مهاجرت

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

Share

, , , , , , ,

Comments are closed.