ویزای چندگانه طولانی مدت کانادا


به کانادا خوش آمدیداداره مهاجرت کانادا اخیراً دستورالعملی را برای سفارتخانه ها و افسران مهاجرت صادر کرده که طی آن حتی المقدور به دو گروه زیر ویزای طولانی مدت چندگانه Long Term Multiple-entry Visa داده خواهد شد:

  • افرادی که مرتب به کانادا سفر می کنند
  • پدر و مادرهای مسنی که قبلاً از طریق فرزند یا فرزندانشان برای مهاجرت به کانادا اقدام کرده اند (از روش خویشاوندی)

ویزای طولانی مدت چندگانه چیست؟

ویزای طولانی مدت چندگانه دارای دو خاصیت مهم زیر است:

  1. به دارنده آن اجازه می دهد به دفعات به کانادا تردد کند (از طریق مرزهای هوایی، زمینی یا دریایی)
  2. معمولاً تا یک ماه قبل از تاریخ ابطال گذرنامه اعتبار دارد

از آنجا که گذرنامه های ایرانی معمولاً تا ۵ سال اعتبار دارند، چنین ویزایی عملاً می تواند تا بیش از ۴ سال اعتبار داشته باشد، به فرض آنکه تقاضای ویزا چندی پس از صدور گذرنامه داده شده باشد.

آیا به همه ویزا می دهند؟

خیر. براساس دستورالعمل اداره مهاجرت، چنین ویزایی به طور معمول تنها شامل دو گروهی می شود که در بالا آمد. به طور کلی سیاست دولت کانادا بر این است که تا جایی که ممکن است تقاضای پدر و مادرها برای ویزای کانادا را با دیده اغماض بررسی کند و به این گروه ویزا بدهد – بخصوص آن دسته از پدر و مادرهایی که بازنشسته هستند و انگیزه ای برای کار و زندگی در کانادا ندارند و قبلا هم برای مهاجرت به کانادا از طریق فرزندانشان اقدام کرده اند. با این حال تضمینی نیست که حتماً ویزا صادر شود. در نهایت این افسر مهاجرت است که تصمیم می گیرد برچسب ویزا را بزند یا خیر.

چه باید کرد؟

اگر در یکی از دو دسته فوق قرار دارید شانس خود را امتحان کنید و هنگام تقاضای ویزای مسافرتی، به جای ویزای تک ورودی Single-entry تقاضای ویزای چندگانه Multiple-entry بدهید. در حال حاضر هزینه این گونه ویزاها دوبرابر ویزاهای تک ورودیست (۱۵۰ دلار برای هر نفر به جای ۷۵ دلار برای هر نفر). هنگام درخواست، این نکته مهم را در نظر داشته باشید: اگر افسر مهاجرت درخواستی برای ویزای چندگانه دریافت کند ولی شخص را تنها برای ویزای تک ورودی لایق بداند به احتمال قوی درخواست را رد خواهد کرد نه اینکه به جای ویزای چندگانه ویزای تک ورودی صادر کند. بنابراین تنها در صورتی تقاضای ویزای چندگانه بدهید که در یکی از دو گروه فوق قرار دارید.

نکته جالب اینکه اگر کسی شرایط ویزای چندگانه را داشته باشد ولی به جای آن تقاضای ویزای تک ورودی بدهد، افسر مهاجرت برای وی ویزای تک ورودی صادر می کند ولی طی نامه ای به وی اطلاع خواهد داد که اگر ویزای چندگانه تقاضا می داد هم مورد قبول واقع می شد.

دقت بفرمایید که در این نوشته منظور از پدر و مادر، والدین افرادی است که مقیم دائم یا تابع (شهروند) کشور کانادا هستند.

در پایان امیداورم این دستورالعمل جدید که تأکیدی بر دستورالعمل های قبلی این سازمان است (بخصوص مواردی که در سال ۲۰۰۵ و دسامبر ۲۰۱۰ منتشر شده بود) راه را هر چه بیشتر برای صدور ویزای مسافرتی پدران و مادران باز کند.

علیرضا پارسای

نوشته های مرتبط:

حقوق قانونی و سلب مسوولیت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

انجام کلیه امور مهاجرت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

Share

, ,

Comments are closed.